Kuchyně podle Winstona
V první polovině 20. století ovládala Británie obrovská území v Africe i v Asii - mj. Indii, Ceylon (dnešní Srí Lanku), Singapur a mnoho dalších zemí. Obyvatelé dnes již bývalých kolonií přicházející do Británie si přinášeli svůj životní styl včetně kuchyně. A tak jsou dnes karí a masala stejně typicky britské jako smažená treska s brambůrky nebo sendviče.
Winston Churchill měl rád tradiční anglickou kuchyni i francouzská jídla, vyhýbal se čínské kuchyni a kyselému zelí (to prý mu připadalo příliš německé). Inspirací pro nabídku našeho bistra byla kniha receptů Churchillovy kuchařky Georginy Landemare. Vedle převažujících francouzských receptů jsou zde také chuťové stopy dalekých zemí, vždyť tehdy "slunce nad britským impériem nezapadalo".
Proto jsme do nabídky bistra zahrnuli jak současnou britskou klasiku, tak i exotičtější chutě Dálného východu nebo Afriky, které zařazujeme o víkendech, kdy přinášíme rovněž jídla ze sezonních surovin. Využíváme při tom také produkty od regionálních výrobců z Brněnska včetně místních pivovarů nebo vinařů.
Co měl Winston Churchill v oblibě?
-
V posteli snídal Full English Breakfast
-
K pití měl rád šampaňské Pol Roger, po obědě portské
-
Den začínal a končil také douškem whisky Johnnie Walker
-
Nesměl chybět doutník, zejména kubánský Romeo Y Julieta (těch údajně za život vykouřil 200 000 ks)
Nejenom tyhle poklady najdete v našem menu.